تجهیزات عملیاتی
تجهیزات عملیاتی
تجهیزات عملیاتی به آتش نشانان کمک می کند تا بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند و در حین کار دچار آسیب نشوند. آتش نشانی از جمله مشاغل سخت بوده که نیاز به تجهیزات و آموزش های تخصصی دارد. هر آتش نشان جهت شرکت در عملیات باید خود را به تجهیزات حفاظت فردی مناسب با عملیات مجهز نماید.
لباس های ضد حریق , کلاه , کفش , دستکش و تجهیزات تنفسی و …. از ابتدایی ترین لوازم مورد نیاز آتش نشانان می باشد. از انواع کپسول آتش نشانی , شیلنگ و نازل , گوی ضد حریق , پتوی ضد حریق و … جهت خاموش کردن آتش استفاده می نمایند.
انواع تجهیزات عملیاتی
به هر ابزار یا تجهیزاتی که از آن در جهت مهار یا پیشگیری آتش سوزی استفاده می شود تجهیزات اطفا حریق یا آتش نشانی می گوییم در ادامه به معرفی انواع آن می پردازیم :
- کپسول های آتش نشانی
- جعبه و هوزریل
- شلنگ های آب رسانی
- لباس ، کلاه و دستکش آتش نشان
- کوپلینگ اینترلاک
- آچار آتش نشانی
- دستگاه های دتکتور
- آژیرهای اعلام حریق
- اسپرینکلر
- شیر آتش نشانی
- فوم آتش نشانی
- نازل آتش نشانی
- اتصالات آتش نشانی
- تجهیزات متفرقه آتش نشانی
- ماشین آتش نشانی
کپسول های اتش نشانی :
وسایل آتش نشانی قابل حمل در هر ساختمان ضروری است. کار با این قطعات ساده آسان است و تقریباً همه می توانند از آن استفاده کنند. یک واکنش سریع با یک کپسول آتش نشانی قابل حمل می تواند هزاران دلار در هزینه خسارت شما صرفه جویی کند. انواع مختلفی از کپسول های آتش نشانی وجود دارد. هر نوع حاوی یک عامل خاموش کننده متفاوت است که برای استفاده در آتش سوزی های مختلف مناسب است.
انواع کپسول آتش نشانی :
- کپسول های آتش نشانی آب
- کپسول های آتش نشانی فوم (کف)
- کپسول های آتش نشانی پودر خشک
- کپسول های آتش نشانی مرطوب شیمیایی (هالوژنه)
- کپسول های آتش نشانی دی اکسید کربن (گاز)
- کپسول های آتش نشانی آب
- کپسول های آتش نشانی فوم (کف)
- کپسول های آتش نشانی پودر خشک
- کپسول های آتش نشانی مرطوب شیمیایی (هالوژنه)
- کپسول های آتش نشانی دی اکسید کربن (گاز)
اسپرینکلر
یک دمای خاص روی آن ها به صورت پیش فرض تنظیم شده و در هنگام رسیدن به آن دما با الگو های خاص اقدام به اسپری کردن آب میکنند.اسپرینکلر ها را بر اساس نوع اتصال به سه نوع بالا زن، پایین زن، بغل زن (دیوار زن ) تقسیم می کنند. این دستگاه به عنوان یکی از تجهیزات اطفا حریق که در ساختمان ها نصب میشود می توان تا حد زیادی از بروز خطرات جبران ناپذیر جلوگیری نماید. در ساختمان هایی که این تجهیزات نصب میشود با شروع کوچکترین آتش سوزی آب تخلیه شده و از بزرگ شدن آتش و سرایت آن به دیگر وسایل پیشگیری میشود.
تجهیزات آتش نشانی فردی
این لوازم شامل کلاه ایمنی، لباس کار آتش نشانی، کفش ایمنی، ماسک اکسیژن، دستکش ایمنی، کپسول آتش نشانی و … می باشد.
- کلاه ایمنی: کلاه ایمنی یا کلاه کاسکت از معمول ترین لوازم محافظت مورد استفاده آتش نشانان برای جلوگیری از اصابت اجسام با سر بوده و دارای انواع گوناگونی است.
- لباس کار آتش نشانی: لباس آتشنشانان باید انعطاف پذیر، ضد آب، ضد آتش و مقاوم باشد. با توجه به مقاومت این لباس در برابر حرارت، تا حدودی می تواند از بدن آتش نشانان در برابر شعله و حرارت تابشی شعله محافظت نماید. آتشنشانان علاوه بر خطر آتش سوزی در معرض خطرهایی چون مواد شیمیایی، سطح لیز، گازهای سمی، اشیاء برنده، سقوط اجسام و … قرار میگیرند. بنابراین با توجه به عملیات مختلف لباس های آتش نشانان در عملیات گوناگون متفاوت می باشد.
- کفش های ایمنی: این کفش ها از اصابت پا با اجسام و اشیاء برنده، برق گرفتگی، لغزندگی، سوختن و … جلوگیری می کند. کفش های ایمنی نیز برای عملیات گوناگون دارای انواع مختلف هستند.
- ماسک اکسیژن: ماسک ها در دو نوع تمام صورت و نیمه صورت (دهان و بینی پوشانده می شود) موجود هستند. جنس این ماسک ها از پلاستیک، سیلیکون و یا کائوچو است، که گاز اکسیژن تنفسی را از مخزن به شش ها منتقل می کند.
- دستکش های ایمنی: دست ها را در برابر خطراتی چون برق گرفتگی، سوختگی، پارگی و … محافظت می کند. دستکش های ایمنی دارای کف چرم بوده و دارای انواع مختلف دستکش ضد حرارات، دستکش ضد اسید و دستکش ضد برش می باشد، که با توجه به شرایط مختلف از هر کدام در شرایط مخصوص استفاده می شود.
- عینک ایمنی: عینک ایمنی از برخورد اجسام ریز با چشم جلوگیری می کند. این عینک باید انعطاف پذیر و دارای مقاومت بالایی و شیشه آن در برابر خراشیدگی مقاوم باشد. برخی از عینک های ایمنی قابلیت جذب اشعه فرابنفش را نیز دارا می باشند.
- سیستم تنفس هوای فشرده: در صورت ورود افراد به مکان های بسته از این سیستم برای تنفس خود استفاده می کنند، این سیستم حاوی کمی هوای فشرده است.
شیرهای آتش نشانی
در سیستم آتش نشانی، شیرها وظیفه کنترل جریان آب و قطع و وصل کردن آن را بر عهده دارند. انواع شیرهای آتش نشانی مورد استفاده در کشورمان به شرح زیر می باشند:
- شیرفلکه آتش نشانی : شیرفلکه های آتش نشانی معمولا در ابتدای سیستم لوله کشی آتش نشانی قرار دارند. این شیرفلکه ها در دو نوع شیرفلکه معمولی و شیرفلکه تنظیم فشار مورد استفاده هستند؛ شیرفلکه تنظیم فشار با داشتن مکانیزم کنترل میزان بسته شدن فلکه، فشار آب را بعد از شیرفلکه در محدوده خاصی کنترل می نماید.
- شیر ایستاده آتش نشانی: شیرهای ایستاده در دو نوع سطحی و مدفون، عموما در معابر شهری قرار دارند و برای عملیات اطفای حریق با فشار بالا استفاده می شوند.
- شیر فشار شکن : شیرهای فشار شکن برای کنترل و ثبات فشار در ابتدای سیستم لوله کشی آتش نشانی مانند قرقره های دارای شیلنگ تخت، مورد استفاده قرار می گیرند. اختلاف اصلی شیر فشار شکن با شیرفلکه تنظیم فشار این است که شیر فشار شکن مخصوص کنترل و تثبیت فشار بوده، اما شیرفلکه ها قابلیت قطع و وصل جریان آب را دارند.
خرید تجهیزات عملیاتی
ما در اینجا سعی کردیم تا شما را با تمامی تجهیزات عملیاتی آشنا کنیم و به بررسی تعدادی از آن ها بپردازیم تا شما بتوانید اطلاعات نسبی نسبت به این تجهیزات داشته باشید. شما عزیزان می توانید جهت اطلاعات کامل و جزئی تر وارد محصول مورد نظر خودتان شوید و تمامی ویژگی ها و اطلاعات هر محصول را به طور کامل مطالعه نمایید .
قیمت تجهیزات عملیاتی
توجه داشته باشید که شما می توانید از طریق سایت ایمن ابزار سپه بهترین جهت خرید تجهیزات عملیاتی اقدام کنید. همچنین به راحتی می توانید تمامی این محصولات را مشاهده نمایید و از قیمت تجهیزات عملیاتی اطلاع پیدا کنید. همچنین در صورت نیاز می توانید با کارشناسان سایت ایمن ابزار سپه جهت خرید در ارتباط باشید .